Het ras Vizsla

Algemene verschijning

De Magyar Vizsla of Hongaarse Staande Hond is een middelgrote, elegant gebouwde kortharige of draadharige staande hond. Staande honden gaan tijdens de jacht al zigzaggend (methodisch) op zoek naar wild en eenmaal ze dit gevonden hebben zullen ze voorstaan (zonder de prooi op te jagen) om de jager te wijzen waar de buit te vinden is.  Na het schot apporteren ze het wild tot bij de jager. 

Persoonlijkheid

De Vizsla is een vriendelijke, levendige en aanhankelijke hond.  Door zijn uitstekend geheugen leert hij enorm snel. 
Overal lees je dat deze hond geen grove behandeling kan verdragen.  Hierdoor denken veel vizsla eigenaars dat ze hun hond NOOIT mogen corrigeren, ook niet bij herhaaldelijk “ongewenst gedrag”. 
Zo wordt de slimme vizsla een ongehoorzame vizsla die alleen zijn eigen zin doet. 
Onze ervaring leert dat je met een consequente en enigszins directe aanpak het snelst vooruitgang boekt wat betreft gehoorzaamheid.  Af en toe een "hondse" correctie kan geen kwaad zolang je
nadien maar enthousiast beloont.

veelzijdigheid

Als jachthond is de Vizsla geprezen omwille van zijn snelheid dit in combinatie met zijn excellent zoek & apporteervermogen. Dit wil niet zeggen dat de Vizsla zich alleen in zijn nopjes voelt tijdens de jacht. Ook als huishond is hij prima geschikt op voorwaarde dat er aan zijn basisbehoefte voldaan is. Kortom een vizsla kan maar gelukkig zijn als hij deel mag uitmaken van het gezin en met hen mag samenwerken op jachtcursus, gehoorzaamheid, trei-ball, agility, cani-cross, …
Ons doel: De juiste pup bij het juiste baasje ...
Al onze honden leven in huis en krijgen elk de aandacht en beweging die ze nodig hebben.
Alles wat je moet weten over het reilen en zeilen van onze kennel

Onze prioriteit is dat iedere puppy in een warm nest terecht komt, waar hij met een consequente hand wordt opgevoed, maar tevens deel uitmaakt van het gezin.

Heeft u interesse in een puppy of heeft u een vraag?